Alcătuiește un scurt text cu titlul: iertarea aproapelui începutul Mântuirii noastre în care să prezentați o situație reală în care ai iertat cu adevărat pe cineva care ti- a greșit​

Răspuns :

Iertarea este in primul rand o revenire catre sine si nevoile de baza. Iertand acceptam greselile celor din jur si nu ramanem blocati in frustrare si nefericire.

Uneori, se intampla ca cei apropiati sa ne raneasca. Jignirile lor ne pot parea coplesitoare si ne fac sa suferim. In timp ce persoana care ne-a gresit, poate a si uitat, noi pastram resentimentele.

Iar acestea, pot lasa urme adanci. Acumularea acestor frustrari genereaza nu doAstfel, iertarea ne ofera posibilitatea de a ne mentine nu doar o stare psihica buna ci si una fizica.

Iertarea este in primul rand o revenire catre sine si nevoile de baza. Iertand acceptam greselile celor din jur si nu ramanem blocati in frustrare si nefericire.

Uneori, se intampla ca cei apropiati sa ne raneasca. Jignirile lor ne pot parea coplesitoare si ne fac sa suferim. In timp ce persoana care ne-a gresit, poate a si uitat, noi pastram resentimentele

Iar acestea, pot lasa urme adanci. Acumularea acestor frustrari genereaza nu doar o dispozitie proasta ci si ecouri la nivel fizic.

Patrand si acumuland resentimentele ajungem sa somatizam aceste trairi, resimtindu-le la nivel fizic. Astfel, iertarea ne ofera posibilitatea de a ne mentine nu doar o stare psihica buna ci si una fizica.

Este important sa intelegem ca iertarea este mai necesara nu celui ce jigneste ci celui ranit. Iertarea nu schimba fapta rea. Dar, doar prin ea, putem rupe lantul cu care suntem legati de starea de disconfort.

Asa cum este corect sa cerem iertare dupa ce am gresit, trebuie sa stim sa o si acordam. Iar atunci cand iertam, sa o facem deplin, fara a pastra sentimente negative.

Evenimentele neplacute pot fi astfel depasite in mod constructiv. Chiar si din greselile altora putem invata.ta ci si ecouri la nivel fizic.Imagina-ti ca in fata ta se afla un om pe care nu-l poti ierta.  Ceea ce te tine si te opreste de la iertarea reala este doar teama ca omul acesta iti poate provoca din nou durere. Teama aceasta este rezistenta la iertare.

Daca renunt la ranchiuna impotriva celui din fata mea, nu inseamna ca am incredere deplina in el. Iar daca inteleg acest lucru, este posibil sa ma apropii de vindecare. Chiar daca persoana care a savarsit raul, nu regreta ceea ce a facut, asta nu inseamna ca nu il pot ierta.

Un lucru util ar fi sa te gandesti la calitatile pozitive ale celui ce ti-a gresit, la lucrurile bune pe care le-a facut, ca om.