Aratati care este parerea voastra despre unele filme pt adolescentiAratati care este parerea voastra despre unele filme pt adolescenti cu un impact foarte puternic asupra acestora atat in sens pozitiv cat si in sens negativ.

Răspuns :

Televizorul, dupa cum multi ar spune, este foarte nociv pentru mintea si pentru corpul unui copil. Ca in legatura cu orice lucru, adevarul sta undeva la mijloc, in functie de prisma din care privim situatia.

Un copil care sta prea mult la televizor, dupa cum am mentionat si mai devreme, va avea probleme in dezvoltare, deoarece el nu va socializa cum trebuie, corespunzator varstei sale, avand sanse foarte mari de a ajunge un inadaptat social. Va duce lipsa de prieteni, iar singurul lucru care ii va produce placere va fi ceea ce vede pe micul ecran.

Studiile au demonstrat si faptul ca petrecerea unei perioade indelungate in fata televizorului influenteaza dezvoltarea cortexului prefrontal, acea zona care se ocupa de planificare, de organizare, de control, de judecata morala si de atentie.

Atunci cand cineva petrece ore intregi privind un ecran, ochii sunt primii care au de suferit. Chiar si noua, adultilor, incepe sa ni se diminueze calitatea imaginii, dupa ce urmarim, pentru o perioada foarte indelungata, emisiuni la televizor. De aceea, mai ales la cei aflati in plina dezvoltare, trebuie sa se evite orice efect care ar putea provoca probleme grave pe viitor.

Randamentul pe care il vor da prescolarii si scolarii este redus considerabil, mai ales atunci cand se testeaza memoria si citirea, acestia urmand sa dezvolte deficit de atentie si concetrare slaba. In zilele noastre, se intreprind studii pentru a demonstra si legatura dintre ADHD si televizor.
Televizorul poate avea o influenta puternica si asupra maturizarii precoce, din punct de vedere sexual, deoarece parintii nu au tot timpul controlul asupra grilei de programe. Acest se intampla mai ales cand copilul are televizor in propria camera.

Obezitatea este o urmare asociata statului in fata televizorului, deoarece, dupa cum bine ne dam seama, activitatea presupune sedentarism. Lumea percepe aceasta perioada ca fiind una de relaxare, ei rontaind diverse alimente, de regula junk food, iar, prin lipsa miscarii, kilogramele incep sa se depuna, devenind un pericol real asupra sanatatii.
O rapida privire la filmele scoase in ultimul timp ne face sa ne pierdem increderea in existenta unora la care sa ne uitam si cu copiii. Majoritatea sunt filme violente, de dragoste, unde crima este la ordinea zilei, iar consumul de alcool sau de bauturi nici nu se mai incearca sa fie, cat de cat, ascuns. („Puntea dintre generatii: Adevarul, frumusetea si bunatatea in era digitala”)

Apar foarte putine filme special realizate pentru copii, in care, pentru a le face mai atragatoare, nu se mai tine cont de faptul ca ei imita tot ce vad. Personajele se lupta, isi bat joc de cei mai slabi, iar copilul va invata aceste tipuri de comportamente.

Foarte multe studii de caz au aratat faptul ca violenta la varste fragede este inspirata din filmele pe care minorii le-au urmarit, acestea oferindu-le exemple de activitati pe care ei le-au perceput ca fiind acceptate de societate. In acest fel, se nasc viitorii criminali, iar aceasta problema apare mai ales pentru ca parintii nu isi fac un timp minim necesar pentru a le explica ce trebuie si ce nu trebuie sa faca.

Raspunsul la aceasta intrebare depinde de fiecare persoana. Cei mai putin informati vor spune ca "da, televizorul are doar efecte pozivite", deoarece este cel mai bun mod de a te relaxa si de a te informa. Raspunsul este partial adevarat.

Televizorul nu va deveni niciodata o relaxare, deoarece ne solicita excesiv atentia. Chiar si atunci cand adormim in fata televizorului, somnul nu va fi linistit, deoarece ochii percep schimbarile de lumina si atunci cand ii tinem inchisi. Odihna va fi, de fapt, mult mai obositoare.

Televizorul ramane o sursa importanta de informare, alaturi de celelalte mijloace mass-media. Exista numeroase emisiuni si posturi specializate pe emisiuni stiintifice, care prezinta curiozitati si adevaruri din mediul inconjurator. De aceea, multi nu pot renunta la televizor. Acele activitati raman in creierul persoanei si ea isi va aduce aminte de ele atunci cand se va intalni cu cei din jur si le va impartasi descoperirile.

Important este ca televizorul sa nu ocupe cea mai mare parte a timpului, ci sa se impuna limite, pentru a minimaliza efectele negative care pot sa apara. Din pacate, programul haotic al unei familii si necesitatea de a apela la alte persoane care sa ne ajute la cresterea copiilor, plus slaba informare a parintilor duc la dependenta de televizor, o afectiune foarte reala si cu urmari foarte grave. De aceea, unii dintre noi ne intrebam: oare nu era mai bine cand orele de emisie erau limitate la doar cateva pe zi?
Alege tu de aici ce vrei.bafta